Actueel nieuws

Stap over van McAfee naar ESET Endpoint Protection

Nieuws

Endpoint Protection vs traditionele antivirus (McAfee)

U zal het wellicht niet graag horen, maar uw traditionele antivirus beschermt u niet meer goed. Hoe is het zo ver gekomen. En vooral, wat kan u eraan doen? Het antwoord is “Endpoint Protection”. Het is misschien wat veel informatie maar wel zeer belangrijk, vertrouw mij!

Hoezo mijn antivirus beschermt mij niet?

Om dit te begrijpen is het belangrijk te weten hoe een klassiek antivirus programma werkt. Een traditioneel antivirus programma zoals McAfee is een beveiliging met een techniek waarvan de basis al meer dan 30 jaar oud is. Antivirus programma’s is software die een lijst bijhoudt van alle op dat moment bekende virussen en malware. Als de virusscanner vervolgens een virus tegenkomt op uw computer die op deze lijst staat, neutraliseert hij dit en kan u zorgeloos verder werken.

Dus mijn antivirus werkt toch? Daar wringt nu net het schoentje. De virusscanner houdt enkel rekening met wat hij op dat moment kent, maar in de loop der jaren is de hoeveelheid malware exponentieel toegenomen en bovendien wordt malware ook steeds slimmer. Iedere dag komen er verschillende nieuwe types malware op het internet. Uw antivirus loopt daarom steeds achterop ten opzichte van de realiteit, en dit kan soms best wel lang zijn. In de praktijk blijkt nu steeds meer dat een normale anti-virus beveiliging verouderd is en niet meer van deze tijd is helaas. computerbeveiliging innoveert, wij zullen mee moeten.

Is mijn antivirus dan nutteloos?

Het probleem met uw vertrouwde antivirus is dat de virusdefinities nooit up to date zijn. Het is zeker niet “nutteloos” om antivirus te hebben (niets doen is altijd slechter), maar eigenlijk is een oude virusscanner stilaan rijp voor het museum. Het goede nieuws is wel dat er een andere, meer geavanceerde oplossing klaarstaat: ESET Endpoint Protection

Wat is Endpoint Protection?

Endpoint protection helpt bij het opsporen en onderzoeken van verdachte activiteiten in alle endpoints (pc, laptop, server, telefoons, tablets etc…) van uw netwerk. Het biedt bedrijven en consumenten een betere beveiliging in vergelijking met de traditionele antivirus. Het is belangrijk om het verschil tussen antivirus en endpoint protection te begrijpen.

Endpoint protection werkt niet op basis van een lijst met virusdefinities (signiture based). In plaats daarvan speurt het actief naar verdacht gedrag op het netwerk. Het kijkt dus niet alleen naar welke bestand het is, maar houd het gedrag van dit bestand dus ook in de gaten. Bijvoorbeeld bestanden die plots geëncrypt worden of wanneer je op een link uit de email klikt en die een .exe bestand gaat downloaden en uitvoeren. Het gaat hier gepast op reageren en dit gedrag onmiddellijk blokkeren. Daarna maakt Endpoint Protection duidelijk waar het probleem zich voordoet en kan het bovendien de al geleden schade terug omdraaien. Het hele systeem is intelligent en zelflerend zodat voor een volgende soortgelijke aanval nog sneller gereageerd én opgekuist wordt. Dit alles wordt voor Computerspecialist Maastricht bovendien visueel in de management console heel overzichtelijk gemaakt.

Is Endpoint protection iets voor mij als particulier of als bedrijf?

Absoluut! Op beveiliging van uw ICT-omgeving mag u geen compromis maken. Hackers zoeken altijd de weg van het minste weerstand om in een ICT-omgeving binnen te breken. En het gebruik van Endpoint protection maakt het voor hen een heel pak lastiger dan een ouderwetse antivirusscanner. Die laatste is namelijk heel gemakkelijk te omzeilen.

Advies: Stap over van McAfee naar Eset Endpoint Protection! het is in sommige gevallen zelf gelijk qua prijs….
Een groot verschil is dat je per apparaat (endpoint) gaat betalen. Er is helaas niet meer een alles omvattend product die alle apparaten beschermd zoals dit voorheen wel was.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.